Levenscyclus van slechtvalken

De slechtvalk, of Falco peregrinus, is een soort valk die in veel delen van de wereld voorkomt. De slechtvalk is te vinden op elk continent behalve op Antarctica. Het migreert naar Zuid-Amerika tijdens de wintermaanden. Slechtvalken worden ook wel 'eendenhavik' genoemd.

Mating

Slechtvalken worden meestal geslachtsrijp als ze ongeveer 2 jaar oud zijn. De mannelijke slechtvalk trekt vrouwen vaak naar nestplaatsen met een baltsvertoning in de lucht. Slechtvalken paren meestal voor hun leven en keren elk broedseizoen terug naar hetzelfde broedgebied.

nesting

Het slechtvalkennest wordt 'schaven' genoemd. Vrouwelijke slechtvalken bouwen hun nesten op de randen van kliffen, bruggen of gebouwen. Soms gebruiken vrouwelijke slechtvalken oude ravennesten als hun eigen raven. Na het paren leggen vrouwtjes meestal twee tot vijf eieren. De eieren zijn rood / bruin van kleur met bruine vlekken.

beginnelingen

Baby slechtvalken komen uit hun nest ongeveer 30 dagen nadat de eieren zijn gelegd. Ze wegen ongeveer 1,5 ounces. Ze zijn bedekt met zachte dons die off-white van kleur is. Hun ogen zijn open. Ze zijn volledig afhankelijk van hun moeder voor voedsel en bescherming. Gewoonlijk leeft slechts 10 procent van de slechtvalken in de baby als volwassenen.

Jonge valken

In de eerste zeven levensdagen verdubbelen slechtvalken in omvang. Ze groeien veren als ze ongeveer 20 tot 30 dagen oud zijn. Ze beginnen te vliegen op ongeveer 35 tot 45 dagen oud. Jonge slechtvalken beginnen met jagen op ongeveer 2 maanden oud. Ze kunnen vaak geen grote prooien vangen zoals volwassen valken. In plaats daarvan voeden jonge valkjes zich vaak met vliegende insecten.

volwassenen

De lengte van volwassen slechtvalken loopt uiteen van ongeveer 14 inch tot iets meer dan 19 inch, en ze variëren in gewicht van 19 tot 55 pond. Volwassen slechtvalken jagen op andere vogels, waaronder ganzen en zangvogels. Ze eten ook kleine zoogdieren zoals vleermuizen. Slechtvalken kunnen in het wild ongeveer 15 jaar oud worden.